Carry in de warrie in BA en Iguazuuuuu
Door: besseminbrasil
Blijf op de hoogte en volg Bram
27 Maart 2011 | Argentinië, Buenos Aires
Hij liep met grote ogen rond in Buenos Aires aangezien er in deze stad vele moderne gebouwen zijn en vele boetiques en duur uitziende restaurants.
Argentijnse schoonheid, natuur of nep?
De Argentijnen zijn een ijdel volkje. Hier is op zich niks mis mee. Als ze op stap gaan zien ze er op en top verzorgd uit, hier geen truien met lange mouwen maar korte rokjes met een paar hoge hakken eronder.
Verder valt op dat er met name in Buenos Aires nogal wat kunstmatige ingrepen worden gedaan om het uiterlijk nog wat te verbeteren. Met name de vrouwen van rond de 50 a 60 houden krampachtig aan hun jeugdige schoonheid vast door wat botox en een liposuctie hier of daar. Het meest opvallende verschijnsel zijn toch echter wel de kunstmatige vergrote borsten. Loop een willekeurige winkelstraat in en binnen 5 minuten heb je al een stuk of 4 a 5 fake exmplaren gespot. Deze observatie moet natuurlijk in en zuiver wetenschappelijke wijze worden bezien, dat begrijpen jullie wel!
Buenos Aires
Na de aankomst van Carry heb ik hem snel de hoogtepunten laten zien. Plaza de mayo, de haven, San Telmo (met de zondagmarkt), het Congresgebouw en de hele groene wijk Palermo. Hoogtepunt was de expositie in het presidentsgebouw Casa Rosada waar alle belangrijke leiders van de recente zuid amerikaanse geschiedenis werd vertoond. Daarnaast heeft Carry kennis gemaakt met de Argentijnse keuken, de broodjes vlees, empanadas, de worstbroodjes en de steaks (of zoals Bierling zou zeggen STIEEEEEKS). Wij moeten beiden toegeven, het is een prima keuken, die argentijnse keuken!Ook het lokale bier, de Quilmes bevalt ons beiden uitstekend.
Iguazu, bijzondere mensen en de wowwwwwwww factor
In de bus naar Iguazu kwamen we een oudere man tegen die mijn rugby shirt nogal interessant vond. Hij wilde hem ruilen, maar dat zag ik niet zo zitten. Toen pakte ie zijn plakboek uit zijn tas en hebben we een half uur gepraat over Diego en andere Argentijnse voetbalhelden. Hij gaf mij twee foto's uit zijn eigen plakboek en een shirtje en aan Carry gaf ie een beschermengeltje. Als dank heb ik hem mijn petje gegeven met een tekstje erop, was ie erg blij mee. In de bussen van argentinie is altijd plaats voor een interessante ontmoetingen.
In de bus naar het watervalpark zag ik een klein Belgisch, backpackend meisje met een kooitje in haar hand. Wat bleek, ze had twee hamsters gekocht in BA en deze had ze al illigaal meegebracht naar Brazilie en Uruguay. Ik weet nu al dat ik Geert de Geile Goudvis de ook meeneem op mijn volgende trip!
Dan de watervallen, daar kan ik eigenlijk niks over vertellen aangezien je niet kan beschrijven wat je meemaakt als je zoveel natuurgeweld ziet. Het meest dichtbij komt het filmpje dat ik op facebook heb gezet en ook de foto's kunnen jouw, de lezer een beeld geven. Als je de watervallen hebt gezien ben je erna nog een paar uur natuurlijk 'high' zeggen ze hier wel. Ik geloof dat dit wel klopt.
Met name de garganta del diablo (de keel van de duivel). Daarnaast is het heel heftig om op 3 meter van een muur van neerkomend water te staan, je wordt zeiknat maar het is een ervaring die ik nooit zou willen missen! Kortom GEWELDIG!!!
Nu is het tijd voor de volgende stop, we hebben besloten om naar Salta te gaan. Deze stad ligt in het noorden van argentinie, dichtbij de Boliviaanse grens. hier lopen nogal wat Idiaanachtige mensen rond en ook hebben ze hier woestijnen.
Tot de volgende keer!
Beso de Bram (en vast ook wel van Carry, haha)
27 Maart 2011 - 11:24
Tedje & Backpeppers:
Monsieur Fa-cebook uitstekend stukje (een 6 zoals van Roekel zou zeggen); verdere info: Ik haat backpeppers & hostels (meer sociaal doen...!!!), dikke Amerikanen die alle wegen blokkeren, backpeppermuziek. kortoñ het is fantastisch!!!Meer plastic, bier Nederlanders met t-shirten in het zwembad en waar kom jij vandaan?
groeten Haatsmurf! -
28 Maart 2011 - 19:08
Yo Soy El Henkie:
Wederom taalkundig puik stukje Bessem; ik zie het helemaal voor me (kan ook komen door mijn vaak bekritiseerde fantasie).
Kijk alweer uit naar de volgende!
@Tetje & backpeppers: ik zou nog meer drinken als ik jou was...
29 Maart 2011 - 21:17
PapaBouba:
"ook de foto's kunnen jouW!, de lezer een beeld geven"
Goed verhaal verder! Dikke tieten, op de foto met Che.. Lijkt me een enorm lang hoogtepunt!
Dikke X -
29 Maart 2011 - 21:18
PapaBouba:
Je hebt toch wel het nummer van die hamsterdame neem ik aan?? Tijd voor een nieuwe crush! ;)
29 Maart 2011 - 21:19
PapaBouba:
En Tedje.. Absoluut meer bier! Zou mooi zijn als je bij terugkomst in NL mijn kleren nodig zou hebben! :) -
30 Maart 2011 - 05:09
Manda:
Hey Bessem,
Leuk verhaal hoor!! Hier is alles goed, niet dat dat heel interessant is, maar dan staat er weer wat anders dan leuk verhaal en mooie foto's!! Doe ff de groeten aan Carry en ik neem aan dat jullie je handtekening al goed aan het oefenen zijn!!!!