Mendoza, stad van de vino tinto
Door: besseminbrasil
Blijf op de hoogte en volg Bram
03 Maart 2011 | Argentinië, Mendoza
Op verzoek een verslag van de laatste dgen in Mendoza. dee stad is gelegen in het noordwesten van Argentinie en ligt tegen het Andesgebergte aan, zoals Jos en Imca me al vertelden is het hier erg mooi met lange, groene lanen en prachtige parken!
Vertrek uit BA
In het laatste verslag konden jullie lezen dat ik in een wijk verbleef op 1,5 uur met openbaar vevoer van het centrum van BA. Ik besloot zondagavond in de nachtbus te vertrekken uit BA. De ouders van Barbara zouden maandag thuis komen en die zouden het niet echt waarderen als ze daar een Hollandse gast zouden aantreffen in hun huis ;)Ik heb de dames als dank getrakteerd op een diner en ik moet zeggenm deze dames kunnen een paard op, haha!
We dachten dat ik nog ruim genoeg tijd had maar het transportbusje dat mij vanuit Montegrande (de wijk in BA) naar het busstation zou er langer over doen dan gedacht. Uiteindelijk bleek dit busje niet zoals beloofd naar het station rijden dus besloot Barbara dat ik er in het centrum uit moest en we verder met de metro zouden gaan. Met het zweet op ons hoofd kwamen weaan en dan begint het zoeken naar de juiste bus tussen 75 ´perrons´, werkelijk waar een klote-zooi daar!
Barbara zocht zich een ongeluk en ik mocht, nee MOEST van haar even uitrusten ;)
Al met al in de juiste bus en op tijd vertrokken, het afscheid viel me zwaar!
De reis
De eerste 10 uren heb ik in een dommelslaap doorgebracht naast een gezette oma. Na mijn ogen goed uitgewreven te hebben, raakten we in een gesprek waarin ik veel te weten ben gekomen over het land, de politiek, het eten en drinken van Argentinie. Extra bonus was dat ik zo mijn spaans kon verbeteren, erg leuk!
Hostel Mendoza
Ik had via via gehoord dat er een hostel is in Mendoza met een eigen zwembad en pingpongtafel. Daar moest ik heen! Na eerst 2 kilometer verkeerd te zijn gelopen (nee idioot je oet het centrum INlopen en niet UIT lopen!!!) kwam ik aan en ik moet zeggen...het is nog mooier dan gedacht!
ik ben hier al flink aan de rode wijn gegaan en hier hou ik niet eens een rode mond aan over ;)
Copa Libertadores
Een Engelsman vertelde me dat ie naar de wedstrijd Goduy Cruz (arg)-Penarol (uru) zou gaan. er bleken nog kaarten te zijn en zodoende gingen we de volgende dag samen naar deze wedstrij. Het stadion ligt prachtig tegen de Andes aan en ook hier was de sfeer weer bijzonder!
Erg jammer was dat we beiden erg moe waren, het blijkt namelijk erg moeilijk te zijn om hier normale nachten te maken!
Tegennatuurlijk
Om mezelf gezond te houden ben ik daarom per vandaag aan de vitaminen gegaan. Het vlees is hier prima verzorgd maar je krijgt hier niet je dagelijkse portie groente binnen. Dus om dit te compenseren maar wat homeopatische pillen aangeschaft, maar pfffffff wat zijn DIE smerig zeg. Dat krijg je als je pillen niet weg kunt slikken maar moet kauwen!
Tot zover deze vrj loze informatie, maar dit geeft wel een beeld van mijn dagelijkse bezigheden in Mendoza!
Morgen is hier een groot oogstfeest met een grote parade compleet met versierde wagens, schaarsgeklede vrouwen en groot vuurwerk. Kortom het is geen straf om hier te zijn.
Ciao Ciao
Bram
P.S. De foto capaciteit van deze site is te beperkt, daarom verwijs ik voor foto´s naar Facebook!
03 Maart 2011 - 21:32
Manda En Eddie:
Hey Bessem,
Een klein cadeautje vanuit Zuidlaren, je kunt nu 200 pics hierop kwijt, hebben we niet voor jou gedaan hoor, maar voor ons, dan kunnen we mooi meegenieten!!! -
04 Maart 2011 - 00:44
Maní:
Ver un partido de futbol en vivo en latinoamerica es algo differente que en Holanda, verdad? Espero que hayas disfrutado mucho..
Me queda mucho por leer sus historias!
Saludos desde los paises bajos
(NL vertaling speciaal voor Seppert)
Een voetbalwedstrijd live in latijnsamerica kijken is iets anders dan in Nederland, nietwaar? Ik hoop dat je erg hebt genoten.
Ik blijf je verhalen graag lezen!
Groeten vanuit "de lage landen" -
04 Maart 2011 - 08:42
Seppert:
Bedankt El Nickert. -
06 Maart 2011 - 13:10
Aukje:
Volop blijven genieten Bes!!! =)
Xxx auki