Dansles, graffiti en bestolen! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Bram Blom - WaarBenJij.nu Dansles, graffiti en bestolen! - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Bram Blom - WaarBenJij.nu

Dansles, graffiti en bestolen!

Door: besseminbrasil

Blijf op de hoogte en volg Bram

17 April 2011 | Argentinië, Buenos Aires

Deze week ben ik voornamelijk in de buurt van het hostel gebleven. Dit is voor even geen probleem aangezien er veel vriendelijke en van de pot gerukte Colombianen in mijn hostel zitten ( in de positieve zin van het woord). Ze EISEN ongeveer dat ik binnen nu en een jaar bij hun op bezoek kom en vertellen me dat Colombia niet alleen prachtig is maar ook veel veiliger dan wordt beschreven in de Europese media. Ik wen al behoorlijk aan Colombia want al mijn avondeten is Colombiaans. Dit bestaat uit vlees, groente, veel rijst en vooral ook veel bruine bonen.

Bestolen!
Tijdens een afscheidsfeestje van 3 Colombianen was er een duister figuur aanwezig die een kamer deelde met mij en een Austrlische gozer. Deze Boliviaanse man had voor slechts 1 dag geboekt en achteraf gezien gedroeg hij zich vreemd. Het feestje was echter geweldig, er werd veel gedanst en vooral veel gelachen,niks aan de hand. Bij dit feestje kwam ik een Braziliaanse Rio-iaanse tegen die ik voorlopig op numero uno van de schoonheidslijst moet zetten, ongelofelijk. We hadden een link doordat we beiden de beschikking hebben over een behoorlijk lange nek en dit leverde wat grappige fotos op. Na iets te veel bier was het tijd om te slapen. Tien ik wakker werd keek ik in het beteuterde gezicht van de Australische kamergenoot. Hij had zijn tas niet in de kluis gedaan en heeft daar nu nog spijt van. Alles van enige waarde zat hierin: paspoort, computer, vliegtickets, horloge en veel geld. Het ergste was dat ie 2 jaar in Rio had gewoond en vanuit BA terug zou vliegen, EEN dag later! Gelukkig kon ie binnen 2 uur (!!!) een nieuw paspoort regelen bij zijn ambassade en kreeg ie ook nog eens omgerekend 200 euro om zich te redden, wat een genereus en efficient land, Australie! Ik ben wat geld kwijtgeraakt,maar dit mag geen naam hebben, iets van 25 euro. Wel weer een wijze les om ALTIJD alles van waarde in de gaten te houden!!!

Graffiti
Zoals eerder gemeld ben ik deze week dichtbij het hostel gebleven maar palermo (de wijk van het hostel) is geweldig. Vele mooie parken en vooral ook veel graffiti. Een nieuwe hobby is dan ook om lukraak door de wijk te lopen en mijn ogen goed open te houden om vervolgens de graffiti op de gevoelige plaat te zetten.

Dansles
Als je als Europeaan in een hostel zit met Colombianen ontkom je niet aan enkele dansavonden. Letterlijk ELKE man kan dansen in Zuid Amerika en wil je ook maar enige kans maken bij welke chica dan ook dan zul je er aan moeten geloven! Oftewel ook ik heb mijn eerste voorzichtige dansstapjes gezet. Gelukkig heb ik de beschikking over een geweldige en vooral geduldige danslerares, haha.Wat leuk is, is dat als er Europese dansmuziek wordt gedraaid, ze mijn freestyle, Bessem moves geweldig vinden ;)

Ik ben van plan om nog 1 week in BA te blijven omdat ik nogal wat feestjes en andere ontmoetingen heb gepland de komende week. Ik heb wat meer tijd omdat ik heb besloten om een maand langer te blijven dan in eerste instantie gepland. Voor de mensen die me van Schiphol willen halen, ik arriveer 14 juni. Mooi op tijd om de handtekening te zetten voor het huwelijk van Boontje en Manda dus ;)!!!
Ciao,
Bram

• 17 April 2011 - 23:38

Alle Boon:

Nou bram je hebt de tijd van je leven zo te zien op de foto's te gek word haast jaloers maarja de leeftijd he. nog veel plezier daar.

• 18 April 2011 - 00:13

Vossie:

Het genot druipt eraf Bessem: ticket verlengd, lekker chicks, prachtig land, kortom heerlijkheid. Ga zo door vriend en neem wat lekkers mee naar Nederland wil je ;)

• 18 April 2011 - 02:04

Tedje Vanuit PaP:

yo lulhannes, lees alweer dat je weer mooi aan het puberen ben, ga zo door ouwe!!!! Nogeens verlengen is beter bessem, laar Boon jr. maar mooi de t...krijgen! Verder heb ik na 3 jaar toch echt het boek -Afrika is besmettelijk-gelezen; WAT EEN AANRAAIER!!! laters

• 18 April 2011 - 02:10

Tedje Nog Een Keer..:

mooie muts bessem! en Kzie ook wat lugubere types daaro op sommige fotos, zeker weten dat ie al je uros het...

• 18 April 2011 - 06:17

Stickos..:

Haha lekker die freestyle Bessem ;).
    Zie je al helemaal los gaan daar. Lekker bezig (H)

• 18 April 2011 - 06:43

Mani:

Loco!

Let op jezelf en op de dames daar! We skypen!

• 18 April 2011 - 11:30

Eb:

Nu ben ik natuurlijk zeer benieuwd naar je latinomoves;)...die freestyle van jou die kennen we nu wel. En klasse dat je precies op tijd terug bent voor mijn verjaardag,17juni. In 1woord fantastisch!

• 18 April 2011 - 11:42

Brownie Bessem:

@ Alle zeg je baan op en kom deze kant op. Ze hebben hier bussen, Alle! Het zijn net slagschepen, en stoelen...kingsize, leren stoelen!
    @ Vossie ik wil wel iets meenemen, maar het is lastig kiezen ;)
    @ Tedje: Ik mis jou...en je boek! Voor de meelezers: titel: Afrika is besmettelijk, in 1 woord GEWELDIG!!!
    @ Stickos freestyle blijft mijn favoriete style, af en toe een Stickey move erin, klaar ben je!
    @ Mani Skype is the bomb!
    @ IEBIE (je weet dat ik het zo schrijf hahah) tuurlijk ben ik bij jouw verjaardag, wil ikniet missen! ;)

• 18 April 2011 - 17:46

PapaBouba:

Prachtig dat jij elke week de mooiste dame tot dan toe tegen komt..;)
    Dat wordt nog wat over 2 maanden! Dan zal je toch haast per ongeluk Charlize Theron tegen moeten komen!
    En wil je aub een filmpje laten maken van de Europese freestyle moves van jou zodat wij daar ook van kunnen genieten??! Lijkt me prachtig!!

Hou em stijf ouwe salsa danser!

• 19 April 2011 - 06:28

Manda:

We zullen de band eens even vragen om een latin nummer, zodat jij je danspasjes kan laten zien!!!

• 19 April 2011 - 12:34

Bessem:

@ Manda nee dat kan ik niet doen, ik dans alleen met LATINAS hahahah